
În plus, există o a treia fibră, dar primele două sunt mai importante pentru noi. Pe măsură ce îmbătrânim, elastina și colagenul încep să se descompună, ceea ce afectează arterele, plămânii și, nu în ultimul rând, pielea. Rămâneți pe fază dacă sunteți curioși să aflați cum afectează acestea îmbătrânirea pielii.
procesul și ce este de făcut în acest caz!
La vârsta de 20-25 de ani, elastina și colagenul nu se mai produc.
Ceea ce, desigur, nu înseamnă că în câțiva ani pielea va deveni complet ridată și flască, ci mai degrabă că nu se va mai produce. De aceea este foarte important să începem îngrijirea și atenția conștientă a pielii, îmbătrânirea inteligentă, de la o vârstă foarte fragedă. Este foarte important să folosiți cremă de protecție solară în fiecare zi, deoarece radiațiile UV provoacă stres oxidativ, deteriorează celulele și au un efect negativ asupra fibrelor de colagen. Cel/Cea/Cei/Cele
Antioxidanții combat exact aceste probleme, sunt eliminatori de radicali liberi și, nu în ultimul rând, întăresc efectul cremelor de protecție solară, motiv pentru care se recomandă utilizarea lor pe parcursul zilei.
Antioxidanții includ vitamina C, coenzima Q10, ceaiul verde și vitamina E. În plus, este foarte important să nu uităm de hidratarea adecvată. Este important să susținem organismul intern cu colagen sau vitaminele antioxidante menționate mai sus.
Serul nostru cu colagen și acid hialuronic
Serul nostru cu vitamina C
Cremele noastre de protecție solară cu factor de protecție 50 tot ajutorul în aceste procese.
Una dintre principalele cauze ale degradării fibrelor sunt factorii agresori din mediu.
După cum am menționat anterior, lumina soarelui contribuie în cel mai mare procent la formarea radicalilor liberi. Acestea au o reactivitate ridicată, putând descompune cu ușurință colagenul și elastina din piele. De asemenea, provoacă inflamație, care poate accelera și
descompunerea elastinei. Acest proces poate fi cel mai bine ilustrat lăsând o anvelopă afară, la soarele fierbinte, care crăpă din cauza radiațiilor și se deteriorează încet.
Colagen și elastină - care este exact diferența?
Colagenul formează scheletul pielii noastre, alcătuit din fibre puternice, ceea ce este foarte important deoarece fără el, straturile exterioare ale pielii nu s-ar putea „atașa”. Acest lucru este responsabil pentru fermitatea și elasticitatea pielii noastre și o face rezistentă. Pe măsură ce îmbătrânim, colagenul nu își mai poate îndeplini perfect funcția, ceea ce face ca pielea să se lase și să devină mai puțin fermă.
Elastina este exact opusul colagenului, deoarece această fibră este responsabilă pentru elasticitate. Când ne ciupim pielea și aceasta sare înapoi, acest lucru nu ar fi posibil fără conținutul de elastină al pielii. Din păcate, și acest lucru scade în timp, așa că va cauza și lăsarea pielii.